Raduj se!

13 Jan, 2009

"SUPER ŽENA"

— Autor radujse @ 23:21

Mnogo obaveza i produženo radno vreme nisu na našoj  strani, već odmažu. Karijera danas podrazumeva velike žrtve i teško je postići i poslovni uspeh i puno kvalitetnog zajednički provedenog vremena sa porodicom i prijateljima. Ovo je problem koji pogađa kako parove bez dece, tako i novopečene majke.

Opada broj ljudi koji veruju da žene mogu istovremeno da grade karijeru i da budu dobre majke, pokazuje istraživanje u Britaniji.

"Muškarci, najčešće prihvataju samo deo kućnog tereta koji žena više ne može da nosi. Posledica toga je veliki stres, naročito među ženama koje su na rukovodećim položajima u kompanijama", kaže jedan doktor.


Vrlo realno je i lako dostići bilo koje akademsko zvanje,danas,pa čak i kad se udamo.No,napraviti karijeru u poslu,imati svoju firmu i nadalje je razvijati ,je veoma teško i traži mnogo vremena,odricanja..strpljenja.Naravno nije nemoguće,ali postavlja se pitanje "dobrog vaspitanja djece".Jer se posljedice odsustva roditelja u vaspitanju djeteta vide tek u nekom tinejdzerskom dobu...

Hmm,kako naći neku sredinu i ne staviti se u poziciju da biraš između ova dva,podjednako lijepa,poziva?!


 


Komentari

  1. :)

    Autor micy — 17 Jan 2009, 20:35

  2. Neretko se postavlja upravo to pitanje,a pravi i zaista najbolji odgovor mozemo zaista sami u sebi pronaci,kada se uporede nase iskrene,kako zelje i teznje,pa tako i ciljevi...

    + ili - ...
    Odlucite sami ;-)

    Autor yourlifestyle — 19 Jan 2009, 13:26


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me